Үй-бүлөгө чакырууну кантип жөнөтсө болот:
Сүйүктүүңүз үй-бүлөлүк мүмкүнчүлүк алганын кантип билсе болот
Үй-бүлөгө чакырууну кантип кабыл алуу же четке кагуу керек
Сүйүктүүңүз кандай маалыматтарды бөлүшкөнүн кантип көрүүгө болот
Үй-бүлөлүк бөлүшүүнү кантип өчүрсө болот
Сиз сүйүктүү менен медициналык кароо шилтеме жана алар менен тандалган маалыматтарды жана иш-аракеттерди көрүү мүмкүнчүлүгүн бөлүшө аласыз. Мисалы, бири-биринин жазууларын көрүү же жолугушууга жазылуу.
Үй-бүлөгө чакырууну кантип жөнөтсө болот 
Эгер үй-бүлөдө профиль бар болсо 
Эгер сиз үй-бүлөңүздө бар профиль менен үй-бүлөлүк бөлүшүүнү орноткуңуз келсе, алгач аны сүйүктүүңүзгө өткөрүп бериңиз. Муну кантип жасоо керектиги жөнүндө макаладан окуңуз Үй-бүлөлүк профилди көзкарандысыз эсепке өткөрүп берүү.
Профилди өткөрүп бергенден кийин МедТочка дароо үй-бүлөлүк бөлүшүүнү орнотууну сунуштайт.

- Жакын адамыңызга жеткиликтүү боло турган маалыматтардын тизмесин кененирээк көрүү же өзгөртүү үчүн, каалаган категорияны чыкылдатыңыз.

2. Ачылган менюдан эмнени бөлүшкүңүз келгенин тандаңыз. Демейки боюнча, бардык пункттар камтылган. Эгер сиз эч кандай маалыматты бөлүшкүңүз келбесе, которгучту жигерсиз абалга алып салыңыз жана артка кайтыңыз.

3. Ыңгайлаштыргыңыз келген бардык бөлүмдөр үчүн кайталаңыз. Андан кийин басыңыз «Поделиться доступом».

4. Колдонмодо гана үй-бүлөлүк бөлүшүүнү алмашууга болот. Эгер жакын адамыңыздын колдонмосу орнотулганына ишенбесеңиз МедТочка. басуу «Поделиться ссылкой» жана орнотуу шилтемесин ыңгайлуу жол менен жөнөтүңүз.

5. Жакын адамдын профилинин статусу өзгөрөт «Ждём согласия». Эми сиз сүйүктүүңүздүн үй-бүлөлүк бөлүшүүнү кабыл алышын күтөсүз.

Эгер профиль үй-бүлөдө жок болсо 
- Эгер сиз үй-бүлөңүздө жок колдонуучу менен үй-бүлөлүк бөлүшүүнү орноткуңуз келсе, Башкы беттеги атыңызды таптаңыз.

2. Бөлүмгө өтүү «Семья».

3. Басуу «Добавить близкого». андан кийин тандаңыз «Поделиться семейным доступом».

4. Үй-бүлөлүк бөлүшүү маалыматы менен таанышыңыз жана чыкылдатыңыз «Настроить доступ».

5. Кирүү мүмкүнчүлүгүн бөлүшкүңүз келген колдонуучунун телефон номерин киргизиңиз.

6. Берилиштерге жетүүнү конфигурациялоо үчүн бөлүмдөн 1-4-кадамдарды аткарыңыз Эгер үй-бүлөдө профиль бар болсо.
Андан кийин профилдер тизмесинде жаңы статусу бар профиль пайда болот «Ждём согласия».

Сүйүктүүңүз үй-бүлөлүк мүмкүнчүлүк алганын кантип билсе болот 
Жакын адамыңыз мүмкүнчүлүк алгандан кийин, профиль жашыл болуп калат. Ал сиз менен бөлүшүүнү чечкен маалыматтар сизге жеткиликтүү болот.

Эгер сүйүктүүңүз үй-бүлөгө кирүүдөн баш тартса, профилдин үстүндө тиешелүү статус пайда болот. Бул профилди үй-бүлө тизмесинен алып салуу үчүн, картаны чыкылдатыңыз.

Үй-бүлөгө чакырууну кантип кабыл алуу же четке кагуу керек 
- Эгер кимдир бирөө үй-бүлөлүк мүмкүнчүлүктү алмаштырууну сунуштаса, Блоктун башкы бетинде «Ждут действия» эскертме калкып чыгат. Жөндөөлөргө өтүү үчүн аны таптаңыз.

2. Үй-бүлөлүк маалымат экраны ачылат. Бул жерде сиз чакырууну кабыл алып же четке кага аласыз.

3. Эгер сиз чакыруу жөнөткөн колдонуучуну билбесеңиз же аны менен үй-бүлөлүк бөлүшүүнү орнотууну каалабасаңыз, чыкылдатыңыз «Отклонить» жана экрандын көрсөтмөлөрүн аткарыңыз.
4. Басуу «Настроить доступ»,
Маанилүү! Үй-бүлөлүк бөлүшүү туташуусу үчүн, Дайындарыңызды бөлүшүшүңүз керек болот. Аты-жөнү жана жашы демейки боюнча өткөрүлүп берилет-бул талааларды өчүрүү мүмкүн эмес.
Эгерде сиз башка маалыматты ачыкка чыгаргыңыз келбесе, калган которгучтарды өчүрүңүз. Бул учурда, жакын адамыңыз сиздин атыңызды жана жашыңызды гана көрөт, бирок медициналык маалыматтарга же жазууларга кире албайт.
5. Бөлүмдөн 1-3-кадамдарды аткарып, маалымат мүмкүнчүлүгүн орнотуңуз Эгер үй-бүлөдө профиль бар болсо.
6. Бардык керектүү бөлүмдөрдү орноткондон кийин, чыкылдатыңыз «Подтвердить доступ».

Жакын адамдын профили бөлүмдө пайда болот «Семья».

Сүйүктүүңүз кандай маалыматтарды бөлүшкөнүн кантип көрүүгө болот 
- Бөлүмгө өтүү «Семья» жана кирүү мүмкүнчүлүгүн текшергиңиз келген колдонуучунун профилин чыкылдатыңыз.

2. Ачылган менюдан тандаңыз «Настроить семейный доступ».

3. Өтмөккө которулуу «С вами делятся».

4. Бул экранда сиз кайсы бөлүмдөргө жана функцияларга кире алганыңызды көрөсүз. Чоо-жайын билүү үчүн керектүү категорияны таптаңыз.

5. Бул категорияда сизге эмне жеткиликтүү экендигин жана жакын адамыңыздын профили менен кандай иш-аракеттерди жасоого боло тургандыгын көрсөткөн экран ачылат.

Үй-бүлөлүк бөлүшүүнү кантип өчүрсө болот 
- Бөлүмгө өтүү «Семья» жана мүмкүнчүлүктү өчүргүңүз келген колдонуучунун профилин чыкылдатыңыз.

2. Ачылган менюдан тандаңыз «Отменить доступ».

3. Кирүү жокко чыгаруу экранында тандаңыз «Не делиться доступом».

Андан кийин, үй-бүлөлүк бөлүшүү өчүрүлөт жана колдонуучу профили бөлүмдөгү тизмеден жок болот «Семья».